Kapitał w murach

Kapitał w murach
Fot. Mat. pras.
  • Ten tekst jest częścią STREFY PREMIUM WNP.PL
  • Autor: Agnieszka Janas
  • Dodano: 15-11-2013 12:19

Wiele firm pozbywa się nieruchomości, przeznaczając zapłatę na podstawową działalność. Woli też wynajmować powierzchnię niż ponosić koszty zarządzania swoimi siedzibami.

Bogumił Niechcic uważał, że lepszy mały majątek własny niż dzierżawiony, choćby nie wiem jak duży i dochodowy. Życie zweryfikowało to twierdzenie... Dziś posiadanie nieruchomości przez firmę zwykle nie jest atutem w walce z konkurentami, a generuje wysokie stałe koszty - często znacznie wyższe niż dzierżawa, ponadto wymaga aktywności i kompetencji odległych od core businessu.

Krakowskie Zakłady Mięsne Krakmeat produkowały kiełbasiane hity: krakowską, krakowską suchą, małopolską i inne wędliny w XIX-wiecznych murach zakładów w krakowskich Grzegórzkach. Kiedy je wznoszono, znajdowały się poza granicami miasta.

 

×

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

KOMENTARZE (0)

Do artykułu: Kapitał w murach

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 44.192.94.86
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!