PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

• Strefa premium

Ruszył konkurs na stanowisko szefa nadzoru energetycznego

Autor: Ireneusz Chojnacki
08-05-2019 19:55 |  aktualizacja: 08-05-2019 20:02
Ruszył konkurs na stanowisko szefa nadzoru energetycznego

Fot. PTWP

Kancelaria Prezesa Rady Ministrów opublikowała ogłoszenie o naborze na stanowisko Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki. Termin składania ofert upłynie 16 maja 2019 roku. Postępowanie związane jest z tym, że 2 czerwca 2019 roku upłynie kadencja Macieja Bando, obecnego Prezesa Urzędu Regulacji Energetyki.

• Maciej Bando, obecny  Prezes URE , został powołany na pięcioletnią kadencję 2 czerwca 2014 roku.  Oznacza to tyle, że kadencja Macieja Bando na stanowisku Prezesa URE upływa 2 czerwca 2019 roku.
  • W związku z bliskim upływem kadencji Macieja Bando  ogłoszony został nabór na stanowisko Prezesa URE.  Zgodnie z prawem spośród   osób wyłonionych w drodze naboru premier powołuje Prezesa URE.
  • Prezes URE jest centralnym organem administracji rządowej. Najistotniejszym przepisem o charakterze kompetencyjnym, określającym zadania Prezesa URE jest art. 23 ustawy – Prawo energetyczne.
  • O wyzwaniach w przesyle i dystrybucji energii elektrycznej będziemy dyskutować od 13 do 15 maja w Katowicach podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego, który odbędzie się pod patronatem WNP.PL. Serdecznie zapraszamy.

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

• mojeimie 2019-05-11 06:48:24
    czy ktoś policzył ile w tym kraju jest "urzędów" i ile to kosztuje.

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 3.85.10.62

PARTNERZY