Ogromna kumulacja ryzyka w browarnictwie. CO2 to najmniejszy problem

Ogromna kumulacja ryzyka w browarnictwie. CO2 to najmniejszy problem
Browar Warka z Grupy Żywiec. Fot. PAP / Dariusz Radzimierski
  • Ten tekst jest częścią STREFY PREMIUM WNP.PL
  • Wojciech Żurawski
    Wojciech Żurawski
  • Dodano: 06-09-2022 12:15

Mamy obecnie do czynienia z ogromną kumulacją ryzyka w biznesie. Lawinowo rosną koszty, zwłaszcza ceny energii i gazu - mówi w rozmowie z WNP.PL dyr. ds. zakupów Grupy Żywiec Karolina Tarnawska.

  • Potentat stara się zmniejszyć swój wpływ na zmiany klimatu. Sam odczuwa ich skutki.
  • 100 procent zużywanej w Grupie Żywiec energii elektrycznej pochodzi ze źródeł odnawialnych. Większość browarów Grupy Żywiec wyposażona jest w technologię odzysku CO2. 
  • Gaz ziemny jest ważny w przemyśle browarniczym, ale także w hutach szkła, gdzie produkuje się opakowania.

 

Biura do wynajęcia. Zobacz oferty na PropertyStock.pl

×

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

SPÓŁKI

KOMENTARZE (1)

Do artykułu: Ogromna kumulacja ryzyka w browarnictwie. CO2 to najmniejszy problem

  • Gość 2022-09-06 14:38:29
    Widzicie te dachy na tum browarze tam mogo by powstać instalacją która zapotrzebowanie na.prad zapewni , że niby słońce nie zawsze świecie,.to jak k nie swieci to palta ten wasz ukochany węgiel, niech tlenki lacza się z para wodna i niech spada do rzek jezior pół uprawnych itd

PISZESZ DO NAS Z ADRESU IP: 18.207.238.28
Dodając komentarz, oświadczasz, że akceptujesz regulamin forum

Logowanie

Dla subskrybentów naszych usług (Strefa Premium, newslettery) oraz uczestników konferencji ogranizowanych przez Grupę PTWP

Nie pamiętasz hasła?

Nie masz jeszcze konta? Kliknij i zarejestruj się teraz!