PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

PFN: oświadczenia niektórych polityków opozycji godzą w nasze dobra osobiste

13-09-2017 09:42

Publiczne oświadczenia niektórych przedstawicieli partii opozycyjnych wyrażają poglądy sprzeczne z przepisami prawa w zakresie uprawnień Polskiej Fundacji Narodowej oraz jej kontroli i godzą w dobra osobiste - uważa zarząd Fundacji.

Jednocześnie podkreślono, że "zainteresowanie medialne finansowaną kampanią uzasadnia stanowisko, iż metoda wzbudzenia zainteresowania tak palącym problemem, jak reforma trzeciej władzy - został osiągnięty".

Powołując Fundację polskie firmy liczyły na promocję za granicą. Powołanie fundacji, która ma zajmować się promocją Polski za granicą, premier Beata Szydło ogłosiła w połowie lipca.

Energetycy liczyli, że Fundacja pomoże im m.in. przekonywać zagranicznych partnerów do roli węgla w polskiej gospodarce i polskiego spojrzenia na politykę klimatyczną oraz ułatwi pozyskiwanie nowych technologii.

Zobacz: Energetyka liczy na konkretne korzyści z Polskiej Fundacji Narodowej